Nu sunt deloc adeptul unor abordări radicale, extremiste, pline de intoleranță, ură, dezacorduri ireconciliabile și nepoliticoase… Nu pot trece cu vederea, însă, un fenomen extrem de periculos, al indivizilor (ipocrit) politicoși, (fățarnic) amabili și (alunecos de) binevoitori… Zâmbitori, totdeauna cu un discurs strălucitor, mint, fără rușine, cu surâsul pe buze… Și, în general, evită, (aproape) întotdeauna, trimiterile la „Cele 10 Porunci Creștine”, bun-simț, caracter, coloană vertebrală, integritate morală, principii, „cei șapte ani de acasă” și altele asemenea… Vor vorbi de „colaborare loială”, de „etică”, dar, NICIODATĂ, de respectul față de semeni, de bună-credință, de respectarea, reciprocă, și de către toată lumea a acelorași reguli, bazate pe elementele menționate mai sus!… Nu sunt nepoliticos, dimpotrivă, știu chiar să ajung, dialogând cu cineva, la concluzia că „ne-am înțeles că nu ne-am înțeles!”, dar, ÎNTOTDEAUNA, voi riposta, ferm, ÎN LEGITIMĂ APĂRARE, atunci când voi constata că preceptele după care mă conduc în viață – având la bază morala creștină! – sunt încălcate, de fățarnici, ipocriți, mereu „politicoși” și „amabili”!… Au, adesea, și o „agendă” (falsă), cu care eludează, evită, trec sub tăcere, agenda reală, problemele cu adevărat de actualitate! Fac (voit – adesea, sau nu – din neștiință și/sau prostie!) confuzia între EDUCAȚIE și „studii” (de licență, master, doctorat și/sau post-doctorat)!…* Mai că le-aș pune „în cârcă”, măcar unora dintre ei și neo-marxistul political correctness! Bănuiesc că politețea (ipocrită, fățarnică) merge „mână în mână” cu acesta!… În general, ideologiile de stânga – pornind de la social-democrați, socialiști și, mai ales, comuniști și, mai noii „vopsiți” neo-marxiști – sunt îmbibate de minciună, de ne-adevăr sau, mai recent, de găselnița numită „post-adevăr!” Și nu vor accepta – ba, dimpotrivă, pentru că urăsc creștinismul și moral(itate)a sa, vor evita orice trimitere la așa ceva! – că Iisus Hristos a spus „EU SUNT CALEA, ADEVĂRUL ȘI VIAȚA!”

P.S. Condamn cu toată fermitatea orice formă de extremism (în primul rând, pe cele de dreapta: fascism, nazism, legionarism și orice alte „-ism(e)” asemănătoare, „emanate” mai mult sau mai puțin de la acestea). De asemenea, nu sunt de acord cu nici o formă de discriminare – rasială, etnică, religioasă, socială, sexuală, etc. – punând la bază OMENIA, fiindcă suntem toți, ca OAMENI, fii al planetei Terra.

*Cunosc cazuri de indivizi cu doctorat(e) și/sau chiar studii post-doctorale, dar fără nici o urmă de respect față de semeni, de reguli, față de principii, ori față de morala creștină! Am în schimb, un respect aproape religios și toată recunoștința față de oameni cu puțină școală (câteva clase), dar extrem de educați, dintre care s-au „recrutat”, în ieșirile în teren, mulți dintre „înțelepții satelor” românești de la care am avut chiar mult mai multe de învățat decât strictele informații profesional-științifice legate de documentarea pentru care mă aflam acolo!…