Azi am participat la protestul organizat în Piața Unirii de către asociațiile civice – Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A8 și ReSet – care luptă, de ani de zile, pentru repartizarea ECHITABILĂ, proporțională cu importanța Moldovei și a moldovenilor în România, a alocărilor bugetare, a locurilor în învățământul superior și – de ce nu? – a funcțiilor demnitarilor de la nivel național! Era de datoria mea să particip, în calitate de cetățean, de ieșean și de om implicat, mai mult sau mai puțin, în cel puțin două dintre organizațiile de mai sus (la Împreună pentru A8 sunt membru, de vreo 5 ani, iar la Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei am, deocamdată, doar statut de „simpatizant”)!

Aiestea au fost/sunt doleanțele noastre:

Să spună, sincer, cineva, dacă cele scrise mai sus sunt nedrepte! Jignesc pe cineva? Insultă pe careva dintre români??? Eu cred că NU! Personal, mai aveam și altele de adăugat la lista de mai sus și, cu alte prilejuri, am mai semnalat și alte dovezi ale inechității de „tratament” rezervată Moldovei (atât celei carpato-prutene, „românești”, cât și, mai ales, celei de peste Prut!) și ROMÂNILOR moldoveni! De ani buni am insistat ca, la acest moment, singurul când așa-zișii „lideri” ai „statului” român își mai aduc aminte (electoral!) ȘI de Moldova/moldoveni, să facă bine să steie la ei acasă!… Azi, dacă tot au avut tupeul, neobrăzarea, nesimțirea de a fi venit, au fost primiți cum se cuvine: cu huiduieli, fluierături și altele asemenea! S-au supărat și n-au mai dansat Hora Unirii! Mare pagubă! Noi trebuia să ne fi supărat, de multă vreme, pentru anii, deceniile în care am fost mințiți, umilți, discriminați, batjocoriți! Să vă fie învățătură de minte și să învățați să ne respectați, ca OAMENI și ca ROMÂNI, egali în drepturi cu cetățenii tuturor regiunilor românești!

P.S. Azi, înainte de „partea oficială” (aia cu „discursurile” personUlităților), m-a atenționat un jandarm… Cică, „să nu huiduiți când e partea oficială”. L-am întrebat, direct, cum rămâne cu libertatea de exprimare, înscrisă și în Constituția României și în Declarația Universală a Drepturilor Omului? A „dat-o la întors”, că el „ne roagă să…”, etc/șamd. I-am spus că am luat la cunoștință, dar că vom proceda așa cum vom considera noi! Și am procedat așa cum s-a văzut, deoarece nu poți să aplauzi indivizi cu pensii nesimțite și doctorat plagiat, având prieteni printre iubitori de Kremlin, corupți și plagiatori, ori cu nu știu câte dosare penale, apropiat de alte unelte moscovite!…

Publicitate