La distanță de câteva zile, uneori chiar zilnic, găsesc în cutia poștală și, uneori, pe clanța ușii locuinței, tot felul de gunoaie, cărora cei care le distribuie le spun „reclame”, „publicitate” sau, cu un barbarism romglez, flyere. Întotdeauna, acele materiale au ajuns direct la coșul de gunoi, fără ca eu să mă fi uitat măcar pe ele!… O dată sau de două ori am și sunat pe cel care distribuia asemenea gunoaie și l-am întrebat, de la obraz, dacă lui i-ar plăcea să se trezească cu „publicitate”, nesolicitată, pe clanța ușii sau în cutia poștală? Sau dacă, plecat fiind de acasă, câteva zile, o săptămână sau chiar mai mult, văzând eventualii hoți că s-au umplut, fie cutia poștală, fie clanța ușii, fie amândouă, de asemenea gunoaie, asta n-ar fi o „invitație” pentru ei să-i spargă ușa locuinței și să fure ce găsesc bun înăuntru?

Cu ani în urmă, la o Adunare Generală a Asociației de (b)locatari din cartier, s-a decis ca acele broșuri cu publicitate ale supermarket-urilor să fie lăsate într-un spațiu amenajat, la intrarea în bloc și cei interesați să-și ia de acolo, dacă le trebuie, dacă-i interesează, asemenea materiale! Așa ar trebui procedat, așa mi se pare de bun-simț, cu toate materialele publicitare, indiferent la ce produse și de la ce firme fac „reclamă”! E vorba și de respect reciproc, față de ceilalți! Pe principiul „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!”, așa cum nici eu nu mă duc și nici nu intru „cu bocancii în casa/viața omului”, să-mi fac reclamă, la nu știu ce temă de geografie istorică, onomastică sau geografie electorală, nici eu nu doresc, cel puțin veșnic, ca altcineva să-și facă reclamă, la absolut nimic, dacă eu nu am solicitat așa ceva! Atunci când – și mai ales, dacă! – va fi să am nevoie de ceva, caut pe Internet o adresă, un telefon de contact în legătură cu respectivul produs…

Iar celor care continuă, cu tupeu și nesimțire, cu totală lipsă de respect față de oameni, să distribuie asemenea gunoaie complet nesolicitate, le doresc să le dea Dumnezeu tot atâta bine cât fac și ei, nici mai mult, dar nici mai puțin!