Zilele trecute, șeful Autorității Electorale Permanente, AEP, a avut o întâlnire, al cărui scop este cel puțin… suspect, ca să nu zic mai mult… AEP este aceeași instituție care a făcut publice datele personale ale votanților români din Diaspora, care se prezentaseră la urne la primul tur al prezidențialelor din noiembrie 2019 (deși aceste date sunt confidențiale!) și e aceeași instituție, PLĂTITĂ DIN BANII CETĂȚENILOR, care a refuzat, deși i s-a cerut de două ori, să furnizeze datele electorale, pentru același scrutin, la nivel comunal. Dar, dacă în ceea ce privește „respectul față de cetățeni” știm cum stăm, să vedem ce răspunde tovarășul „șef” al AEP – laolaltă cu „partenerul” de con-vorbiri -, la aceste întrebări:

1. Ce avem noi de învățat, în materie electorală, de la Rusia?

2. Că tot îi înjură lumea pe occidentali, în general, și pe americani, în special (mai nou, pe lângă prespălații pe creier din Vestul Europei, sunt destui idioți utili din State care „se înjură” singuri!), să ne explice așa-zisul „ambasador” în ce țară a implementat Imperiul țarist/URSS/Rusia un regim democratic, cu stat de drept, respectarea drepturilor omului, justiție echitabilă și altele asemenea?
3. Când – și mai ales, dacă! – au fost Imperiul țarist/URSS/Rusia model de creștere economică și prosperitate care să formeze o solidă „clasă de mijloc” (bazată pe elementele de la punctul 2)?
4. Când au avut loc ultimele alegeri libere în Imperiul țarist/URSS/Rusia?
5. Când a fost dictatură în țări occidentale, ca Regatul Unit, Olanda, Suedia, Danemarca, Irlanda, Statele Unite, Canada…, și când – în Imperiul țarist/URSS/Rusia?
6. Dacă critici folosind Microsoft/Windows/Facebook, un oficial occidental – poți ieși viu pe stradă și mâine, poimâine și „la anul și la mulți ani!”: dacă faci observații critice la adresa „liderului suprem” al Rusiei pe yandex sau pe v-kontacte – cât durează până ești „sinucis”?

Și am putea continua… Problema nu e „partenerul” de con-vorbiri (care, oricum, servește cu totul alte interese, adesea ostile României), ci la individul ăla care se crede „șef” la AEP: din banii cui își ia musiu salariul de se întâlnește cu o asemenea persoNulitate? Avea/are un asemenea „mandat”? Dacă da, din partea cui?

P.S. Este adevărat că „șefului” AEP i s-ar fi cerut să furnizeze „ambasadorului” în cauză baza de date electorale a AEP (cu date personale ale alegătorilor)? Se sesizează vreo instituție a „statului” român să-l ia la întrebări pe acest „șef”?