Gașca aflată la putere, coordonată de „ciuma roșie” = P(aralelul) S(tat al lui) D(ragnea), merge, cu ritm și cadență de tanc, înainte, întru masacrarea legilor Justiției, care să fie după chipul și asemănarea borfașilor: să dea imunitate și impunitate celor care fură! Nu s-ar fi ajuns aici, cel puțin nu în ultimul exact un an, dacă:

  1. cei care au fost la vot, nu s-ar fi lăsat mituiți cu minciuni sforăitoare;
  2. cei care n-au fost, ieșeau fie și pentru a pune mai multe ștampile pe buletinul de vot, fie să voteze cu candidatul „Nimeni”, fie să nu ștampileze nimic (vot nul);

Din păcate, viața nu se scrie cu „dacă”… Acum, să vedem dacă putem îndrepta ceva. În primul rând, mă adresez acelora care au fost la vot și au votat „ciuma roșie”. Mai credeți că, dacă ați „votat psd fiindcă mi-a mărit ponta* salariul!” este adevărat??? Dacă da, argumentați, explicând cum poate un „partid” cu 4 din cei 5 lideri post-decembriști ai săi având probleme cu Justiția**, să se „țină de cuvânt”! Mai credeți că, dacă ați votat „partidul” condus de un (fost) doctor plagiator, nu sunt mânjiți TOȚI posesorii de diplome de doctor din România, considerându-se, cum, justificat îmi spunea un bun coleg bucureștean că l-a întrebat, prin 2013, un coleg german, că „voi, românii, toți v-ați plagiat doctoratul?”??? Mai credeți că România se poate schimba în bine, dacă oameni cu studii universitare, lucrând în mediul universitar se uită la (im)posturi tv, numite (pun ghilimele, ca să nu scriu altceva): „antena 3”, „românia tv”, „realitatea tv”, unde patronii – voiculescu, ghiță, vântu – sunt foști condamnați, actual urmăriți internațional sau/și vajnici colaboratori ai securității ceaușiste? Răspundeți, argumentat, cum pot asemenea (im)posturi tv să informeze corect cetățenii, în condițiile în care patronii care plătesc salariile „angajaților” de acolo sunt în cel puțin una din situațiile de mai sus? Unor asemenea „angajați”, ca și „politicienilor” aflați „la putere” le-aș adresa, de la obraz, întrebarea/întrebările: Așa vă iubiți Țara, jefuind-o??? Siluindu-i legile, ca să vă scăpați pe voi de pedepsele justificate? Punând-o „pe tavă” străinilor?

Am fost „acuzat” ceva mai demult de „falsă erudiție”. Cetățeanul care m-a acuzat, acum vreo 10-11 ani  mai avea un pic și mi-ar fi ridicat osanale… Așa se „schimbă” unii, după cum „bate vântul”… Deh, „interesu’-și poartă fesu’!” Dar, mă rog, la unii memoria e scurtă sau „selectivă” (își mai „amintesc” doar ceea ce/ cât/cum/când și, mai ales DACĂ le convine să-și amintească!). Cetățeanul în cauză, tot mare „universitar”, sugerează, probabil, că e mai bine să nu citești – și, drept „corolar”, să nici nu citezi! – ce-au spus înaintași – sau contemporani – de-ai noștri! Ei bine, ca unul ce n-am uitat de înțelepciunea populară multi-seculară, omenia, „cei șapte ani de acasă”***, bunul-simț, buna-cuviință, buna-credință și mai ales de credința în Dumnezeu, caracteristică neamului nostru de ȚĂRANI**** (ceea ce, deși a uitat de unde a plecat, este și cetățeanul amintit mai sus!), eu consider că e util, extrem de folositor, să citești și să citezi atunci când vreun înaintaș – sau chiar contemporan de-al nostru! – are vreo zicere utilă nouă, în particular, ori societății, în general! Și, tocmai de aceea, deși n-am „(ab)uzat” deloc de citate până acum, voi cita, spre final. Pe lângă zicerea de acum mai bine de un secol a lui Titu Maiorescu***** – „Nu de inteligență duce românul lipsă, ci de CARACTER!” -, voi mai aminti alte două-trei: „Pentru ca răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic!” – Edmund Burke; „Când injustiția devine lege, rezistența devine datorie!” – Thomas Jefferson; „Nu este îndeajuns să nu faci rău, ci trebuie să faci tot binele pe care îl poți face! – citat pe care mi l-a oferit, cu tot cu „promoția-dedicație” unul din colegii de liceu la absolvire, acum (aproape) 30 de ani!

Protest Iasi 10.12.17

De vorbă cu domnul academician Mihai Șora, în Piața Unirii, lângă statuia lui Alexandru Ioan Cuza, 10 decembrie 2017

(În loc de) încheiere, câteva întrebări:

NU V-AȚI SĂTURAT SĂ FIȚI IPOCRIȚI?

VĂ PLACE SĂ TRĂIȚI ÎN MINCIUNĂ, CA PÂNĂ ACUM 28-30 DE ANI?

CÂND VĂ VOR ÎNTREBA COPII/NEPOȚII: „ATUNCI CÂND HOȚII AU PUS MÂNA PE ȚARĂ, VOI CE-AȚI FĂCUT?” ȘI VEȚI RĂSPUNDE: „NIMIC!/AM STAT DE(O)PARTE!” CUM VĂ VEȚI SIMȚI?

(MAI) AVEȚI CONȘTIINȚĂ, BUN-SIMȚ, BUNĂ-CUVIINȚĂ, CREDINȚĂ ÎN DUMNEZEU?

VREȚI SĂ FIȚI COMPLICI – PRIN NEIMPLICARE ȘI/SAU, MAI GRAV, PRIN (CO)PARTIZANAT TACIT! – AI HOȚILOR CARE SILUIESC JUSTIȚIA ÎN INTERES PERSONAL?

AȘTEPTAȚI SALARII/PENSII/BANII PENTRU EDUCAȚIE/CERCETARE/SĂNĂTATE/AUTOSTRĂZI, DE LA CEI CARE NE/VĂ FURĂ DE 28 DE ANI???

VREȚI SĂ FIȚI PARTE A „STATULUI PARALEL” AL HOȚILOR, „TELEGHIDAT” DE LA MOSCOVA?

 

Eu, unul, nu vreau așa ceva! De aceea,

#REZIST!

Note:

* Cu scuzele de rigoare, fiind vorba de personUlități, le-am scris numele cu inițiale mici (inclusiv mai jos)!

** Foști/actuali președinți ai psd:

ion iliescu – anchetat pentru crime împotriva umanității, comise în Decembrie 1989 și în timpul mineriadelor din 1990-1991

adrian năstase – (deja dublu) condamnat la închisoare cu executare; conducător (rușinos) al (plagiatorului fost doctor) altul „șef”, victor ponta

victor ponta – sub anchetă/anchete; fost doctor după anularea titlului (poate îi cere cineva și banii – necuveniți! – încasați, ani de zile, ca „spor de doctor”!)

liviu dragnea – condamnat (cu suspendare)+sub anchete în mai multe dosare.

Nu l-am uitat pe Mircea Geoană, dar, la P(aralelul) S(tat al lui) D(ragnea), dacă n-ai „dosare” în Justiție ești prea prost(ănac) ca să rămâi și l-au dat afară (ca și pe v. ponta, dealtfel, dar din alte motive!…).

*** Pentru expresia „cei șapte ani de acasă”, am fost acuzat de niște sfertodocți, cu niște ani în urmă, de „comunism”. Dacă respectivii se nimeresc pe aici, ar fi bine să știe „povestea” de la care a plecat expresia. Astfel, în urma Unirii Principatelor, sub Alexandru Ioan I (1859), la un moment dat, Cuza Vodă a văzut pe fereastra palatului domnesc o delegație de țărani așteptând la poarta palatului. A trimis vorbă unui angajat să-i cheme înăuntru. Vodă i-a primit și i-a poftit să-și spună păsul. Unul dintre țărani zise:

– Măria Ta, dacă nu ți-e cu supărare… Am avea o rugăminte…

– Spuneți, oameni buni! Ce vă frământă?

– Apoi, Măria Ta, avem și noi un of. După cum știi, Luminate Doamne, noi suntem mai proști… Am stat zeci, poate sute de ani, noi, strămoșii noștri, cu o mână pe coarnele plugului, ca să pregătim bucatele cu care să ne hrănim copiii, iar cu cealaltă pe par, coasă, topor, furcă, să ne apărăm viețile și avuția de toți nepoftiții… Da’, făcând acestea, n-am avut prilej să mergem la școală… Dar, poate, acuma, că avem o țară mai mare, mai puternică, cu un conducător luminat ca Domnia Ta, poate vei da o lege, o pravilă, ceva, să meargă și copiii noștri la școală, să primească și ei lumina cunoștințelor, de care noi n-am avut parte… Că, prin alte părți așa am auzit că fac copiii și acelor țări le merge bine…

Cuza i-a asigurat că se va ocupa de această chestiune și s-a ținut de cuvânt. În anul 1864 s-a adoptat, cu semnătura de promulgare a Domnitorului, Legea învățământului primar obligatoriu, prin care, orice copil era obligat să frecventeze clasele I-IV. Cum plecarea la școală, în clasa I primară se făcea în jurul vârstei de 7 ani, de atunci, s-a încetățenit expresia „cei șapte ani de acasă” care se referă la educația/buna-purtare însușită de copil, în familie, înainte de școală.

Acum, judecați și dumneavoastră: fost-a Cuza Vodă comunist???

**** ȚĂRAN, pentru cei care se „rușinează” dacă sunt numiți așa, vine din termenul „țară”, pentru care, geograful Ion Conea a mai găsit, în documentarea prin Țara Vrăncii, realizată pe la mijlocul secolului trecut, înțelesul de „loc unde se fac bucate” = „loc cultivat, unde se practică cultura plantelor”. Iar „țară” vine din latinescul „terra” = pământ. Deci, țăranii sunt, de circa 2000 de ani, „oamenii pământului”, cei care au păstrat vii și au transmis, peste secole și milenii, credința, limba, neamul! Mie îmi este rușine că NU m-am născut la țară, fiind „prima generație” de orășeni, dintr-o familie cu aproape 400 de ani de existență (țărănească), atestată documentar, în sudul Transilvaniei.

***** Titu Maiorescu are o poveste extrem de interesantă. S-a născut în 15 februarie 1840, la Craiova, din părinți ardeleni și a ajuns, înainte de a fi fost ministru și prim-ministru, unul dintre Rectorii celei mai vechi Universități din România, Alma Mater Iassiensis, desemnat în 1863, la numai 23 de ani). Deși era filo-german, nu s-a pretat la umilințe împotriva Țării, care, cu un rege născut în Germania, a decis să meargă la luptă CONTRA nemților. A decedat în 18 iunie 1917, acum un secol și n-am văzut să-l fi omagiat cineva!